8800GT - Gigabyte GA-P35C-DS3R - Monitor = Blank

By mokaboy
Dec 22, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Recently put together a new build;

    OCZ StealthXtreme 600w (12v x 4 = 18amps)
    E6700
    2x1GB Corsair XMS2's
    Gigabyte GA-P35C-DS3R
    8800GT OC

    When i turn on the system nothing comes up on the screen and the standby light stays on. The system starts up, fans are spinning etc just nothing on the screen. CPU fan looks odd, only spinning now and then.

    I've made sure;
    All connectors are connected

    I've tried;
    Resetting cmos
    trying only 1 stick of RAM
    taking out hdd,cd,dvd,ram etc
    a different CPU (E6400)
    a different PSU (Hiper Type M 530w and Antec Smartpower 450w)

    I also tried a new graphics card (Radeon x1800gto) which did work so its something to do with the Graphics card itself?

    Im wondering either the graphics card is faulty?
    Motherboard does not support??
    Not enough power???

    I also tried the 8800GT in another system with an Antec Smartpower 450w PSU which did not work.

    Can anyone tell me what might be the problem?
  2. Blind Dragon

    Blind Dragon TechSpot Evangelist Posts: 4,048

    2 computers-> both work

    but neither work when you insert the 8800GT graphics card

    I would send the card back
  3. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 10,074   +13

    I assume you plugged in power to the graphics card!

    other than that, you should at least get a vga display even with no drivers.
  4. Corseth

    Corseth Newcomer, in training

    send it back
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.