abit AB9 post code 8.2

By atarom
Feb 21, 2007
  1. I just purchased an Abit AB9 mobo and Intel Core 2 duo cpu. When I go to power on I get post code 8.2 which according to the manual means "Enable ATX power supply".

    The ATX 24 pin connector is securely fastened, and the lights come on on the motherboard when I plug it in and turn the PSU on. I have a brand new AeroCool 600w psu.

    I dont understand how it would even be possible to see the lights turn on if the ATX power supply wasn't enabled.

    Is there anything else that needs to be plugged in? I have connected the 20+4pin toggle and the 8pin ATX12v as well as the ATX4P1 and the cpufan.

    why is it not powering on?

    Abit's support forums are down. That certainly isn't helpful...
  2. atarom

    atarom TS Rookie Topic Starter

    Anyone know why abit's forums are STILL down? =/
  3. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    I have no idea why the Abit forums aren`t working. Perhaps you should contact Abit.

    I also suggest you read your mobo manual thoroughly, the answer to your initial question might be in there.

    Regards Howard :wave: :wave:
  4. atarom

    atarom TS Rookie Topic Starter

    believe me when I say I've read it inside and out.
  5. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    The Abit forums are back up and running now, so maybe you`ll get your answer there. If not, contact Abit via the link I gave you in my post above.

    Regards Howard :)
  6. mmarshall

    mmarshall TS Rookie

    Same situation, but with AW9D-Max

    Did you ever get anywhere with this? I can't manage to find out exactly what the code descripion means.

    Help if ya can, thanks.

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...