TechSpot

AC'97 Driver not found, some progress made

By athlete18
Jun 26, 2006
  1. I just updated my BIOS version and now I could actually make it through the installation of the download of the driver. but now no sound comes out, what is the deal with this thing! it's an on board sound card dell precision workstation 360 with xp pro. does anyone know which driver I should use for this thing?
     
  2. iss

    iss TechSpot Chancellor Posts: 1,994

    You dont have to guess, just go to the dell4me website and the support\download section, enter the service tag number ( or model) and you can access all the proper drivers for that machine.
     
  3. athlete18

    athlete18 TS Rookie Topic Starter

    I did that but the only progress that was made was now the device is recognized and installed but no sound will come out. so I am sort of stuck where do I go from here?
     
  4. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Posts: 1,967   +9

    Check the volume controls, check the connections, and the speakers.
     
  5. athlete18

    athlete18 TS Rookie Topic Starter

    all the controls say that there should be sound coming out, and it's an onboard card and speaker system, it's saying it's there, so the connections are okay. I'm really stumped, what is there to do?
     
  6. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Posts: 1,967   +9

    The speakers aren`t connected to a front panel audio jack right??
     
  7. athlete18

    athlete18 TS Rookie Topic Starter

    what's the difference? what defines a front panel audio jack, if it's plugged into the front of the computer, then no, it's an onboard speaker system as well.
     
  8. Lefty!

    Lefty! TS Rookie Posts: 16

    yea i have AC' 97 audio stuff too. I have the drivers downloaded.. i think. but it says i still need an audio controller. what is that and wear can i get it?
     
  9. iss

    iss TechSpot Chancellor Posts: 1,994

    Athelete18,

    Did you check the speakers in the sound in control panel to make sure they are still set to your speaker type and configuration?

    Lefty!,

    look up the spec's for your motherboard if it is onboard sound, then go to the mobo makers site and download their sound drivers and program.
     
  10. Lefty!

    Lefty! TS Rookie Posts: 16

    I did! it didnt work! most of the links on the page were faulty too! i have an earlier post with the same problom but last time it worked! so i dont know whats goin on. ( my earlier prob was on pg 8)
     
  11. athlete18

    athlete18 TS Rookie Topic Starter

    yeah, everything is set to hear it, it just doesn't come out, I'm baffled, I reinstalled the driver and got the same result. the only reason my computer even recognizes the driver with the device is because I updated my BIOS should I update something else. I'm all updated at the windows site, I already tried that.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...