TechSpot

AMD 3700+ help

By jvickr
Jul 5, 2006
  1. for some reason whenever i press ctrl alt del, it shows my cpu usage always at 100%, it never used to do this before. but it is causing my system to lag a little bit and i dont know why. and i am not running hardly any programs either, and it is idleing at 42C, and the commit chare is 226M, which is higher than it usually is . my specs are amd 3700, bfg 7800gt, 2 gigs kingston ram, biostar tforce4SLI mobo. any help is appreciated
     
  2. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Posts: 420

    When you go into task manager tell us what programs are taking up a lot of memory, that might help determine a problem, also, it might be a good idea to check for viruses etc. this thread here can help you with that.
     
  3. benjy20

    benjy20 TS Rookie

    I had the same problem a few months back, when i checked the processes, it was explorer that was running at 100% all the time, it really slowed down my pc and the temps were up as well. It turned out to be a trojan, i ran ewido which picked it up and after deleting it i had no more problems with it.
     
  4. jvickr

    jvickr TS Rookie Topic Starter

    it could be a virus, but i just formatted this hard drive, but it didnt slow down until after i had started installing programs. but the one that uses the most cpu is steam.exe, which is used for playing games and is a very small program.
     
  5. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Posts: 420

    Sounds dodgy then. I'd scan for viruses, just in caes. Give us your system specs as well.
     
  6. i_am_a_newbie

    i_am_a_newbie TS Rookie Posts: 170

    Steam actually is a gigantic hog of resources for whatever reason when it's having problems connecting or such.

    Try turning it off?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...