TechSpot

ASUS A7N8X-E Deluxe / Radeon 9800 Pro

By Captain Howdy
Jul 16, 2004
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hey guys, I just built this new system. CPU is an AMD 2100+ I keep getting alarm beeps because my 12 volt rail is jumping up to 13.338. When running at idle it sits at 13.056. I unplug the 2 fans and it jumps to 13.2 Plug in one fan and it drops to 13.183 I plug in the other fan and it drops back down to 13.056. I've already been thru 2 new PSU's. Any ideas ?? Also, running at idle my CPU is 66C/150F
  2. Masque

    Masque TechSpot Chancellor Posts: 1,212

    Could you fill in your profile please with machine specs specifically? (user cp button above).
    What brand PSU have you been using?

    Also, :wave: Welcome To TechSpot! :wave: with your first post. Enjoy your time spent here......I'm sure there'll be plenty of ideas coming your way from others.
  3. Captain Howdy

    Captain Howdy TS Rookie Topic Starter

    Dunno if i done that right.
  4. Masque

    Masque TechSpot Chancellor Posts: 1,212

    That was done nicely...thank you. Now, as to the second question.....

    What's your power supply brand?
  5. will56

    will56 TS Rookie

    Asus typically overvolts, but not like that. I would consider an RMA if you have not tried another bios already. Also be sure you set optimized defaults in the bios. aAlso sounds like the CPU might need to be reinstalled - possibly the heatsink might not be sitting properly causeing high temos and voltage imbalance.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.