Asus audio problems.

By Joseph Bailey
Jan 4, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I have an Asus p5ad2-e premeium mobo and can't seem to get any sound from my speakers. All I want to do is use the jacks from the rear panel audio but the mobo instructions talk about going from the s/pdif port to a decoder and from the decoder to the speaker assembly. I feel that these are two separate forms of sound distribution but I would appreciate some insight.

    Thanks.
  2. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 8,389   +205

    What kind of speaker setup? Just plug into the proper connectors according to your motherboard manual. The s/pdif is for digital signals.
  3. Joseph Bailey

    Joseph Bailey Newcomer, in training Topic Starter

    I have a subwoofer and 5 satelites by creative labs. Since my mobo has built in sound all of my jack connections are integral to the motherboard but for some reason the signal, I assume, is routed to the s/pdif. I just want to use the standard jacks. I tried to disable the HD audio controller thinking this action would then default the signal to the jacks but no luck there.
  4. Mirob

    Mirob TechSpot Paladin Posts: 841

    They should work both simultaneously, I use both on one of my mobos. When you plug in does it ask what you pluged in? If not update the driver. Hope it's not on mute (happend to me.)
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.