Asus K8N-E Deluxe help - no audio

By tjcasey4
Jul 30, 2005
  1. I recently built myself a new computer. It is the first one that I have built. Everything is working wonderfully...except that audio options are not recognized. The mother board has a surround sound feature, so I'm pretty sure that I don't need to buy a sound card. What's the deal?
  2. Liquidlen

    Liquidlen TechSpot Paladin Posts: 1,094

    Is on board audio enabled in your BIOS ?
    Did you load drivers and software for Audio from Mb installation disk?
    Are there any error messages?
    Are there any items listed in Device manager for audio?
    yellow exclamation marks mean improper driver install.
  3. tjcasey4

    tjcasey4 TS Rookie Topic Starter

    Stupid newbie

    I found the proper driver. That is all that it took. Maybe I lost the cd somehow, but I couldn't find the driver cd anywhere...that's weird. Thanks.
  4. Tocapet

    Tocapet TS Rookie

    Well, I'm having the same problem with an Asus K8N. No matter what driver I load, I still can't get any sound. And that's trying WINXP SP2 as well as WIN2K with SP4. It says no sound device.

  5. Tocapet

    Tocapet TS Rookie


    Finally found the BIOS setting that was disabling the sound. IT WORKS!

    At least in XP. I'm getting ready to try it in 2K now.

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...