TechSpot

ASUS K8V SE Deluxe Onboard Sound

By Joawro
Dec 2, 2007
  1. I can't get the onboard sound to work. I don't even see it in my devices tab. Is it possible that it is defective? If you need more information besides the motherboard, please tell me so.

    Thanks
     
  2. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

  3. pdyckman@comcas

    pdyckman@comcas TS Rookie Posts: 527

    Run the Asus drivers disc that came with the board. If you don't have that...go to Asus website with the make and model of your main board requesting the drivers that apply to integrated sound on that board, then download.
     
  4. pdyckman@comcas

    pdyckman@comcas TS Rookie Posts: 527

    My Asus motherboard required that I run the driver support disk that it came with to get the Realtek sound online.
     
  5. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

    thats interesting i have always used their site for downloading drivers and never had any problems with it
     
  6. nickc

    nickc TechSpot Paladin Posts: 923   +11

    I agree Blind Dragon, I have 4 ASUS boards now and have never had to install drivers before I could download and install drivers.
     
  7. joyful_winner

    joyful_winner TS Rookie

    i think k8v se is a HD audio...put the windows patch 1st if you r using xp before you install the audio drivers....
     
  8. Joawro

    Joawro TS Rookie Topic Starter Posts: 55

    I have tried installing the drivers and I get this error message. I got the drivers from the ASUS site.
     
  9. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

    add when you reboot? same thing

    have you tried going to where you installed it to see if its there
     
  10. Joawro

    Joawro TS Rookie Topic Starter Posts: 55

    I can't go to where it is installed because my computer does not recognize it, therefore I can't install it because the installation will tell me that the onboard sound does not exist, yet it is there.

    And joyful, which windows patch are you referring to?
     
  11. Blind Dragon

    Blind Dragon TS Evangelist Posts: 3,908

  12. Shooby

    Shooby TS Rookie

    I'm having the same problem. Do I need the UAA driver if I have Windows Service Pack 3? I'm running XP Pro and I'm getting an error message for everything I do.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...