TechSpot

ASUS P5GPL-X onboard sound problem

By Seeker84
May 13, 2006
  1. Hello! I would like to point out that I am a forum newbie, who is just beginning to develope a strong interest in computers. My knowledge concerning hardware isn't enough to solve this problem. I really hope somebody can help me out and that I posted this question in the right forum (I am assuming this is a hardware problem and not a driver problem).


    As for the actual problem: The onboard sound of my Asus P5GPL-X mobo won't work. I understand this is a recurring problem with Asus mobo's, but previous threads on this topic have never been concluded. Here is the URL of a previous thread on this topic: http://www.techspot.com/vb/topic43386.html

    I have exactly the same problem a smentioned in the above thread and I have also received the same error messages. "What do you mean, my hardware isn't supported?"

    Also, when I insert the cd-rom delivered along with the mobo, the autodrive kicks in and then tells me my operating system isn't supported.


    Here are my system specifics:

    Operating system: Windows XP Professional MCE SP2 (I am considering switching to merely WinXP Professional SP2)
    Motherboard: ASUS P5GPL-X
    CPU: Intel Pentium 4 3 ghz
    RAM: 1 gb DDR-SDRAM
    Graphics card: Nvidia Geforce 6200 TurboCache
    HDD: Maxtor 6L300S0 (279 gb)
    CD-ROM/DVD : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B


    I hope somebody can offer some advice. :)
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...