TechSpot

ATI's drivers degrade in quality?

By Whack0
Jun 30, 2002
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. hmm.... i didnt ask that right...

    anyways, something's been buggin me...

    ati's new catalyst drivers rock, dont get me wrong, but after a couple of uses, it seems like... i dunno... they "wear" out.
    for example, the first time i installed it, i immediately tested it's performance with 3d mark 2k1 se. i got my record high of 6903 points. i was of course excited to see this result. but now whenever i run 3d mark, it hovers around 6800 points (even after a cold fresh reboot).

    so... is this normal? what makes it go down like that? is it possible for me to bring it back up (and even surpass my record)?


    welcome me back from a long vacation from techspot! :p
    (you can thank my good man Phatman for reminding me of this place again :D)
  2. MrGaribaldi

    MrGaribaldi TechSpot Ambassador Posts: 2,802

    Nice to have you back Whack0 :)

    Why have you been away for so long? (Please post it in a new thread in the meetin' spot...)

    As for your Q... I've never heard of anything like that before...

    Are you sure you haven't changed anything on your 'puter since you ran 3DMark the first time?
  3. StormBringer

    StormBringer Newcomer, in training Posts: 2,871

    Sounds like you have either added something new to the system or you changed some settings. Remember almost every component of your system, both software and hardware...as well as the user, will impact your system's performance.
  4. Whack0

    Whack0 Newcomer, in training Topic Starter Posts: 169

    Re: Re: ATI's drivers degrade in quality?

    post in new thread? hmm... i like attention, but not that much attention :p
    well, the short story is.... i was extremely busy with school, and now that i'm on summer break (3 whole weeks... whoopie. and this is my last week too), gta3 (pc) and morrowind (pc) took a healthy portion of my time away from everything. now i'm back, and i hope i'll be posting some more instead of just sitting on my lazy toosh.

    ...aaaanyways, yeh, you are right, StormBringer. I did change some video settings (from the advanced menu and stuff). but i only changed it in hopes of improving my record score. i saw that it did squat, and even getting lower scores, so i changed it back to default settings. but then when i put it back at default, the 3d mark score didnt improve any from when i changed it. i even tried uninstalling and reinstalling the catalyst drivers, but it still hovered around 6800 points.

    was it just luck or a glitch that i got 6900 points??
  5. MrGaribaldi

    MrGaribaldi TechSpot Ambassador Posts: 2,802

    Re: Re: Re: ATI's drivers degrade in quality?



    Ok, well that explains a bit... Kinda like I had it, though I prioritzed TechSpot....

    But i'll be gone for a while soon, as I don't have net connection where I'm moving too...

    Well, some guy on a norwegian board quotes 6900 on an oc'ed LE, so I guess it's no glitch...

    but I still have no idea on why you got a loss if you returned the settings as they were...
    Guess there's a registry entry which was changed or something like that...
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.