Bad motherboard or CPU? Socket 775

By ripupthehwy
Sep 13, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I've read some of the other posts of similar problems but mine seems different.

    First of all, can u power up a computer without a CPU installed and still see video on your monitor?

    I am building a new sytem entirely of new parts, EXEPT the CPU is old. New Gigabyte GA965P-DS3 motherboard, new Geforce 6800 PCI express video card, Intel P4 CPU (old).

    Anyway, when I power up, everything seems to be working but no video when the CPU is NOT INSTALLED.. When I INSTALL the old CPU, the system runs for 5 seconds and then shuts off automatically (and no video during that time as well).

    Now, I also tried this using an old ASUS motherboard..EXACT same thing, only when I powered up the old board WITH the old CPU, I saw video on the monitor, but only for the 5 seconds before the system shuts off.

    Any thoughts anyone? thanks a heap for your help/input!!!
  2. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 3,565

    Did you use any thermal paste/pad when you installed the CPU into the motherboard? If not, it will immediately overheat and automatically shut your system down to protect it.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.