TechSpot

Black screen after XP boot 9800 GT

By theone419
Jan 7, 2009
  1. Black screen after XP boot 9800 GT [SOLVED]

    Hi, i just got a 9800 GT for my computer, When booted windows xp for the first time with the new card everything worked, it said new hardware found etc... i uninstalled the old drivers, installed the drivers that came with the card went to the Nvidia website and downloaded the newest drivers (Did not re-boot in between, hope i had xp driver update not vista ) when i went to re-boot the system would just hang (Black) after the windows boot. I have dual boot with vista, and that seems to be working fine it installed the drivers for me automatically and it works great. I have tried to boot up in safe mode and vga mode to re- uninstall and install the drivers etc.. but my keyboard and mouse do not work, i replaced them both and still nothing I have even done a bios update. Putting the hard drive in another computer wont work either (Same problem) So if there is anything that you guys could suggest me to do then please respond A.S.A.P....... Thank you


    Pc specs:

    Windows: Windows NT6.0 (Build 6001) Service Pack 1
    Internet Explorer: 7.0.6001.18000
    Memory (RAM): 2046 MB
    CPU Info: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
    CPU Speed: 3010.1 MHz
    Sound card: Speakers (High Definition Audio
    Display Adapters: NVIDIA GeForce 9800 GT | NVIDIA GeForce 9800 GT
    Screen Resolution: 1280 X 1024 - 32 bit
    Network: Network Present
    Network Adapters: D-Link WDA-2320 Desktop Adapter | NVIDIA nForce Networking Controller #2 | NVIDIA nForce Networking Controller
    CD / DVD Drives: E: LITE-ON DVDRW LH-20A1S
    Time Zone: Pacific Standard Time
    Motherboard: ASUSTeK Computer INC. M2N-SLI DELUXE
     
  2. theone419

    theone419 TS Rookie Topic Starter

    Thanx for all the help GUYZ!!
     
  3. punkstjimmy

    punkstjimmy TS Rookie

    I am having the exact same problem with my 9800GT , im also dual booting xp with vista. The drivers on the CD work fine, but like you when i try to install the latest drivers from NVIDIA.com i get a black screen after restart on xp.

    Did you ever solve it?

    I would appreciate it if you could help me, thanks.
     
  4. theone419

    theone419 TS Rookie Topic Starter

    yes i did but i never reposed anything. It Turns out that i used the Vista Graphics drivers instead of Xp. I just was not paying attention. So i ended up doing a system restore threw the xp CD under repair

    Code:
    www,forums.cclonline,com /showthread.php?t=1183
    Something like that
     
  5. punkstjimmy

    punkstjimmy TS Rookie

    hmmm, im pretty sure im using the XP drivers because when im installing them it says "Installing XP Drivers...".

    I have done it a few times now, I can revert back to my old drivers by using the "last known configuration that worked" option at the boot up menu.

    Thanks for your reply anyway
     
  6. FoReWoRd

    FoReWoRd TS Rookie Posts: 238

    reformat then....
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.