TechSpot

BSOD now won't even post

By BlackScarlet
Nov 16, 2012
Post New Reply
  1. For the last week my computer has been doing something strange. Usually when it boots up, the splash screen of my mobo shows briefly with the option to pres DEL to go into bios, then it posts and boots. For the last week, it's been sitting at that splash screen for more than 70 seconds before it finally decides to post and boot. Today I started a game and I instantly got a BSOD. I restarted and when it finally decided to post all it showed was a blinking cursor. when looking at my boot devices I discovered that for some reason my hard drive didn't exist anymore, even though it is still plugged in and running. I tried to restart to boot to disk, but now it won't even post, so I can't even boot to disk. it just sits at that splash screen indefinitely, and if I try to go into the bios it hangs on the screen where it is supposed to be loading the information necessary to go into bios, so I can't do that either.

    How come my computer is all of a sudden f*****?


    Windows XP SP3

    AMD Radeon HD 6850 - 1024MB

    MotherBoard:
    ASUSTeK Computer INC. P5K SE Rev 1.xx
    Bus Clock: 200 megahertz
    BIOS: American Megatrends Inc. 0401 07/19/2007
    Realtek Onboard Audio

    3328 Megabytes DDR2 RAM

    Processor:
    2.00 gigahertz Intel Pentium Dual
    64 kilobyte primary memory cache
    1024 kilobyte secondary memory cache
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 21,058   +169

    Disconnect the hard drive from the motherboard and boot the computer. It should POST but eventually say "no operating system found" or "no boot device"... If this happens, you know that the C drive is fried
     


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.