TechSpot

Built New Computer Need Assistance

  1. Recently I bought some parts for a new computer and put everything together. The only things I didnt replace were the HDD and the Power Supply. When I start the computer the windows logo starts but is laggy then the screen cuts to blue for a split second and the computer restarts and repeats over and over. I have tried to find help and decided to drop a post here for assistance without spending money. Any help is greatly appreciated and thank you in advance

    my specs:
    Motherboard: Asus M5A99FX Pro R2.0
    CPU: AMD FX-8320 8-core 3.5 GHz (4.0 GHz Turbo)
    Memory: Patriot Viper 3 Series DDR3 8GB 1600MHz Single Module Memory
    Video Card: Asus Radeon Strix R7 370
    HDD: Western Digital WD1001FALS Caviar Black 1TB 7200RPM SATA-II
    Power Supply: Thermaltake TR2 RX 850W
     
  2. Spykezxp

    Spykezxp TS Addict Posts: 290   +73

    Did you re-install Windows with the new setup, or just transfer the Hard drive over with the existing Windows install from previous setup?
     
  3. Chrisacosta89

    Chrisacosta89 TS Rookie Topic Starter

    Just transferred the HD over with the existing windows on it
     
  4. Spykezxp

    Spykezxp TS Addict Posts: 290   +73

    That is most likely the cause to your issue that you are having. I would suggest conducting a fresh install of Windows. This should fix the problems you are having.
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...