Cannot boot safe mode after installing video card

By porterfort
Jul 7, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. The trouble began when disabling the onboard video driver to install an add on video card. After installing the new driver, and plugging the monitor into the new card the display is totally dark, and unviewable.

    I am unable to revert back to the onborad video because the driver is disabled.

    I've attempted to boot into safemode. The system hangs when trying to load driver apgcpq.sys. Is there a way to perform a step by step boot with XP, or does anyone have any sugguestion short of wiping and reloading O/S?

    Thanks in advance,
    Porterfort
  2. RealBlackStuff

    RealBlackStuff Newcomer, in training Posts: 8,165

    You could try booting first from your XP-CD.
    Change the bootsequence in BIOS.
    Follow the instructions from the Sticky Read: How to repair.. at the top of this forum.
  3. SNGX1275

    SNGX1275 TS Forces Special Posts: 12,266   +218

    How about VGA mode? Have you tried that.

    I'm not sure it will help in this case, but it does if you have a comp on a 19" monitor and for some reason move it to a 15" before you dropped the resolution to something the 15" could handle. (otherwise the 15" works all the way up until windows gets up).
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.