TechSpot

cannot connect/download from certain sites

By obi1knobby
Feb 8, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi

    Can anybody help please

    I am having problems with getting into some web sites/downloads

    cannot download some programs of this site ie spybot update
    I downloaded spybot but cannot d/l the update cannot connect to the
    site to update can view google but not yahoo the list goes on
    this started yesterday and the only thing that I can see that was downloaded
    was an atomatic update for java so I removed all java from the control panel
    no joy,then virus check with
    (mcaffe) no virus found then removed and installed (AVG) no virus found
    installed adaware 6 no spyware found and about 6 other programs I managed
    to download of this site that let me but still cannot access the same sites
    also can download emails send them and log into windows messanger

    Can anybody please help

    Also tried removeing D-link router from link between computer and
    internet and reinstalling a usb modem that the phone company gave
    me as I thought that it might be that still no joy I have seen a few post
    knocking around with some of the same symptoms,


    I have attached the highjackthis.txt if anybody has any spare time
    I was wondering If they can look at it please ?

    the line 023 autodesk I know about it is 3d max It always puts that line
    in had no problems with it before (had that program 3 years now so)

    that you in advance

    Paul
  2. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    Boot into safe mode. See how HERE

    Turn off system restore.(XP/ME only) See how HERE

    In Windows Explorer, turn on "Show all files and folders, including hidden and system". See how HERE

    Go to add remove programmes in your control panel, and uninstall anything to do with( if there).

    C:\Program Files\MyWaySA
    C:\Program Files\AdwareAlert

    Close control panel.

    Open your task manager, by pressing the ctrl/alt/delete keys together.

    Click on the processes tab, and end process for(if there).

    AdwareAlert.Exe

    Close task manager.

    Run HJT with no other programmes open, and have HJT fix the following by placing a tick in the little box next to(if there).

    R3 - URLSearchHook: (no name) - {4D25F926-B9FE-4682-BF72-8AB8210D6D75} - C:\Program Files\MyWaySA\SrchAsDe\deSrcAs.dll

    O2 - BHO: (no name) - {4D25F921-B9FE-4682-BF72-8AB8210D6D75} - C:\Program Files\MyWaySA\SrchAsDe\deSrcAs.dll

    O4 - HKLM\..\Run: [AdwareAlert] C:\Program Files\AdwareAlert\AdwareAlert.Exe -boot

    O4 - Startup: Digital Line Detect.lnk = ?
    O4 - Global Startup: Digital Line Detect.lnk = ?

    O16 - DPF: {17492023-C23A-453E-A040-C7C580BBF700} (Windows Genuine Advantage Validation Tool) - http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=39204
    O16 - DPF: {6E5A37BF-FD42-463A-877C-4EB7002E68AE} (Housecall ActiveX 6.5) - http://eu-housecall.trendmicro-europe.com/housecall/applet/html/native/x86/win32/activex/hcImpl.cab

    Now click the fix checked button.

    Close HJT.

    Locate, and delete the following bold files(if there).

    C:\Program Files\MyWaySA\SrchAsDe\deSrcAs.dll
    C:\Program Files\AdwareAlert\AdwareAlert.Exe

    Reboot into normal mode, and turn system restore back on.

    Regards Howard :wave: :wave:
  3. Peddant

    Peddant TS Rookie Posts: 1,644

    Post pre-empted.
  4. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Sorry mate.

    Because HJT logs take a while to get through. This happens from time to time.

    Regards Howard :)
  5. obi1knobby

    obi1knobby TS Rookie Topic Starter

    Hi

    Howard

    Thanks for that did all of that the myway and adaware
    have now gone but still the same

    also for info even the links you posted above timed out
    on me and would,nt work thats ok though looked it up in the
    help menu .

    thanks for the help

    Im sure its a problem with IE it is very strange that one web site opens
    in seconds and others time out strange anyway thanks again


    Paul
  6. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Give Firefox a try.

    You can get it HERE

    If that doesn`t help, let us know.

    Regards Howard :)
  7. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 10,074   +13

    try different sites for spybot updates. Many of the update sites are in europe and if you're in the USA, the sites are incredibly slow to download from. just experiment until you find a mirror that's close and fast.
  8. obi1knobby

    obi1knobby TS Rookie Topic Starter

    Hi


    all thank you all very much for your help

    I have been pulling my hair out all night, I am a bit new to networking
    IP addressing and all that but I think that I have solved the problem!

    It doesent look like a virus at all nor even IE and Firefox did,nt work

    But I tried this ping program and then Tracert then Karen,s Whois
    and it seems they have problems sorry it seen that it is timing out
    at my service provider (Gibtel) even though they are denying they
    have any problems I have now just got in touch with a couple more
    people here on the rock and they now say they are having a few probs
    now, funny that is,nt it

    once again that you all for your quick responce and help

    I am going to add this site to my favs

    one of the best help sites so far

    thank you


    Paul
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.