TechSpot

Can't Get past first boot screen

By jagrigsby
Jun 17, 2006
  1. I can not get past the first screen where the energy star logo shows up
    where it checks cpu ram and all that stuff. The problem is it doesnt check it the cpu appears then everything freezes. I have not done anything funky to the computer its primarily for photoshop. the sepcs are

    AMDAthlon 64 (s****et 939) 3000+
    1 Gig of ram
    MSI k8neo4

    that is as much as i can rember
    your help is appreciated
     
  2. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

  3. iss

    iss TechSpot Chancellor Posts: 1,994

    Welcome to TechSpot.

    a little more nfo would be helpful. is this a newly built computer or did this just start with a computer that had been working previously? what brand and speed of ram are you using?
     
  4. jagrigsby

    jagrigsby TS Rookie Topic Starter

    the computer is about a year old.
    I beleive it is OCZ at 3200
    single stick. I havent overclocked
    or done anything abnormal to the computer
    this is the wierdest problem i have ever encoutered.
    the bios is up to date. the hard drives should be fine
    I can always double check that.
     
  5. jagrigsby

    jagrigsby TS Rookie Topic Starter

    thanks for the help i looked at an above post and it worked thanks
     
  6. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    glad it helped.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...