Computer receiving packets but not sending

By ploki
Jan 6, 2006
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I haven't been able to find any information concerning this and I was hoping someone could help me. I've found posts and information on problems with not receiving packets but not with not sending packets. I'm connecting through a RCA broadband modem with Roadrunner cable service and a 3COM Etherlink NIC. When I start my computer, it never sends packets. I have to pull out the ethernet cable and replug it to reconnect. After a few tries, it'll connect. Occasionally my computer stops sending packets and I disconnect and I'll have to reconnect by unplugging and replugging the cable. What's the problem? :confused:
  2. 0blivious

    0blivious Newcomer, in training Posts: 43

    that happened to me twice. my solution has always been to turn off both the modem and my router by disconnecting the power cable and then unpluging all connections. then i turn on my modem....after that is on and has a connection.........start the router....then finally restart of pc and plugging in the ethernet cable into the computer.

    or just basically restarting everything :)
  3. ploki

    ploki Newcomer, in training Topic Starter

    Yea, it works whenever I do that too but the problem is I have to do it every single time I log online and whenever I disconnect. It's not a huge problem but it gets very annoying
  4. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 13,040   +223

    1) make sure the router has DHCP enabled
    2) all systems are using DHCP

    then update the router firmware
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.