TechSpot

COUNTERSTRIKE - keep getting choke and loss dont know what to do

By jcny19x
Jan 13, 2005
  1. OK here is what I got :
    Gateway FPD 1530 on NVIDIA GeForce 4 MX 440, just updated the GeForce to its newest drivers. I got Boston Acoustics sound.
    I went under Network components - cause I have DSL verizon and I got a network hub where one of the ethernet wires goes into my computer- I got Intel(R)Pro/100 VE Network Connection.
    I got 2.4 GHZ, with WIN XP , 512 MB Ram pentium 4 ok now here is a copy of my config.cfg:

    // This file is overwritten whenever you change your user settings in the game.
    // Add custom configurations to the file "userconfig.cfg".

    unbindall
    bind "TAB" "+showscores"
    bind "ENTER" "+attack"
    bind "ESCAPE" "cancelselect"
    bind "SPACE" "+reload"
    bind "'" "+moveup"
    bind "+" "sizeup"
    bind "," "buyammo1"
    bind "-" "sizedown"
    bind "." "buyammo2"
    bind "/" "+movedown"
    bind "0" "slot10"
    bind "1" "slot1"
    bind "2" "slot2"
    bind "3" "slot3"
    bind "4" "slot4"
    bind "5" "slot5"
    bind "6" "slot6"
    bind "7" "slot7"
    bind "8" "slot8"
    bind "9" "slot9"
    bind ";" "+mlook"
    bind "=" "sizeup"
    bind "[" "invprev"
    bind "]" "invnext"
    bind "`" "toggleconsole"
    bind "a" "+speed"
    bind "b" "buy"
    bind "c" "+back"
    bind "d" "+duck"
    bind "e" "+forward"
    bind "f" "+moveright"
    bind "g" "drop"
    bind "h" "radio3"
    bind "i" "showbriefing"
    bind "j" "cheer"
    bind "k" "+voicerecord"
    bind "l" "showbriefing"
    bind "m" "chooseteam"
    bind "n" "radio1"
    bind "o" "buyequip"
    bind "q" "lastinv"
    bind "r" "+jump"
    bind "s" "+moveleft"
    bind "t" "impulse 201"
    bind "u" "messagemode2"
    bind "w" "lastinv"
    bind "x" "radio2"
    bind "y" "messagemode"
    bind "z" "+use"
    bind "~" "toggleconsole"
    bind "UPARROW" "+forward"
    bind "DOWNARROW" "+back"
    bind "LEFTARROW" "+left"
    bind "RIGHTARROW" "+right"
    bind "ALT" "+strafe"
    bind "SHIFT" "+duck"
    bind "F1" "autobuy"
    bind "F2" "rebuy"
    bind "F5" "snapshot"
    bind "F6" "save quick"
    bind "F7" "load quick"
    bind "F10" "quit prompt"
    bind "INS" "+klook"
    bind "PGDN" "+lookdown"
    bind "PGUP" "+lookup"
    bind "END" "centerview"
    bind "MWHEELDOWN" "invnext"
    bind "MWHEELUP" "invprev"
    bind "MOUSE1" "+attack"
    bind "MOUSE2" "+attack2"
    bind "PAUSE" "pause"
    _cl_autowepswitch "1"
    _snd_mixahead "0.1"
    ati_npatch "1.0"
    ati_subdiv "2.0"
    bgmvolume "1.000000"
    bottomcolor "6"
    brightness "2"
    cl_allowdownload "1"
    cl_allowupload "1"
    cl_backspeed "400"
    cl_cmdbackup "2"
    cl_cmdrate "101"
    cl_corpsestay "600.000000"
    cl_crosshair_color "50 50 250"
    cl_crosshair_size "small"
    cl_crosshair_translucent "1"
    cl_dlmax "128"
    cl_download_ingame "1"
    cl_dynamiccrosshair "1"
    cl_forwardspeed "370"
    cl_himodels "0"
    cl_idealpitchscale "0.8"
    cl_lc "1"
    cl_logocolor "#Valve_Orange"
    cl_logofile "lambda"
    cl_lw "1"
    cl_minmodels "0"
    cl_radartype "1"
    cl_righthand "1"
    cl_shadows "1"
    cl_timeout "305"
    cl_updaterate "80"
    cl_vsmoothing "0.05"
    cl_weather "1"
    con_color "255 180 30"
    console "1"
    crosshair "1"
    fastsprites "2"
    fps_max "92"
    fps_modem "0"
    gamma "3"
    gl_dither "1"
    gl_flipmatrix "0"
    gl_fog "1"
    gl_monolights "0"
    gl_overbright "0"
    gl_polyoffset "0.1"
    hisound "1"
    hpk_maxsize "4"
    hud_capturemouse "1"
    hud_centerid "0"
    hud_draw "1"
    hud_fastswitch "1"
    hud_saytext_internal "1"
    hud_takesshots "0"
    joystick "0"
    lookspring "0.000000"
    lookstrafe "0.000000"
    m_filter "1"
    m_forward "1"
    m_pitch "0.022"
    m_side "0.8"
    m_yaw "0.022"
    model "gordon"
    MP3FadeTime "2.0"
    MP3Volume "0.090000"
    mp_decals "300.000000"
    name "bunnyisajoe"
    net_graph "3"
    net_graphpos "1"
    net_scale "5"
    r_bmodelhighfrac "5.0"
    s_a3d "0.0"
    s_automax_distance "30"
    s_automin_distance "2"
    s_bloat "2.0"
    s_distance "60"
    s_doppler "0.0"
    s_eax "0.0"
    s_leafnum "0"
    s_max_distance "1000"
    s_min_distance "5"
    s_numpolys "200"
    s_polykeep "1000000000"
    s_polysize "10000000"
    s_refdelay "4"
    s_refgain "0.4"
    s_rolloff "1.0"
    s_verbwet "0.25"
    sensitivity "4.240000"
    skin ""
    spec_autodirector_internal "1"
    spec_drawcone_internal "1"
    spec_drawnames_internal "1"
    spec_drawstatus_internal "1"
    spec_mode_internal "4"
    spec_pip "0"
    suitvolume "0.250000"
    sv_aim "0"
    sv_voiceenable "1"
    team ""
    topcolor "30"
    viewsize "110"
    voice_enable "1"
    voice_forcemicrecord "1"
    voice_modenable "1"
    voice_scale "0.950000"
    volume "0.730000"
    setinfo "_vgui_menus" "1"
    setinfo "_ah" "1"
    +mlook
    +jlook
    exec userconfig.cfg

    Now, I go into Net_graph 3 and here is what I get... when I type in Max_fps 101...cl_cmdrate 101, cl_updaterate 101... I get a lot of choke like 60-70 depending on the server - usually a ping of 30-60. Then when I go to fps_max 92, cl_cmdrate 20, cl_update rate 20, I get a choke of around 1-6, and a loss of 1 . HOW am i still getting loss and choke on such low settings>? I have continually tried to mess around with all three of these variables but i STILL get SOME choke and sometimes loss. ANyone see anything I should change? Or help me get rid of this crap!!! also, feel free to ask for more info....thanks

    Also, do I need to upgrade my sound card? It's sound blaster audigy 1 that came with the Gateway, I can't find any updates for it, so I'm assuming I can't upgrade the driver? Thanks...
     
  2. souton

    souton TS Enthusiast Posts: 106

    is your rate set to 25000? if not, try that since you have high connection. type rate 25000 in your console, that should do it. if not post back.

    ps - make sure developer is set to 0
     
  3. jcny19x

    jcny19x TS Rookie Topic Starter

    I put the rate to 25k and it really helped, although sometimes I still get loss of 1 sometimes, and my choke goes up, but not as bad. My update rate is now around 50. ANyway, I could play with the settings of 101 on everything and not have any choke>?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...