Crippled sound while recording; CMI8738/C3DX PCI

By fish_il
Nov 19, 2007
  1. Hi guys!

    First of all, hello to everybody :).

    I need help, urgently:

    After reinstalling WinXP, I got a weird problem: while recording (from any audio source - line in, microphone) I get sound sometimes somewhat "jammed": a very small portion of recording repeats itself, as if it got stuck in a buffer; tried it in Total Recorder 6.0, Nero Audio and, of course, windows std "sound rec"...

    ..Any idea what could that be?

    TIA! :)
  2. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    Acceleration settings? There was another post about this a few days ago but I cannot trace it.
    Look at the settings in control panel > sounds and audio > advanced audio properties > performance > drag back the sliders on both to see if it fixes the problem.
  3. fish_il

    fish_il TS Rookie Topic Starter

    First of all, thank you for your reply.

    I have already tried it and it didn't work out :(. Besides, before the reinstallation of Windows it worked.. (but, of course, who knows what could have happenned :) )

    Any other ideas?
  4. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    It must be the drivers as it worked before you reinstallled your OS.
    Download the latest set from the motherboard or sound card maker's website and instlall them.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...