TechSpot

Device Manager help needed

By Latigo
Jul 1, 2007
  1. Have just acquired a two year old Dell 8400 on which the hard drive has been wiped clean and reformatted. I've installed WinXP SP2 Version 2002 and the installation seems okay.

    However, I cannot connect to the internet (via cable modem, Lynksis router, and Ethernet cable). Using the cable company's internet installation disk, it gives the error message: "Your computer does not have a network adapter installed." The previous owner was an internet gamer so I know he had all of the necessary accessories installed.

    In checking the Device Mgr., "Other Devices," the following all have yellow question marks: Ethernet Controller, Multimedia Audio Controller, PCI Modem, and Video Controller.

    I'm assuming this is a driver problem but don't know how to fix it. Suggestions?

    Although I'm a longtime computer user, technically (and terminology-wise) I'm a still pretty much a novice.
     
  2. almcneil

    almcneil TS Guru Posts: 1,277

    The big yellow question mark means that there is no device driver installed or an incorrect driver installed. For each device with a yellow question mark, look up the manufacturer web site and download the device driver for it and install it.
     
  3. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

  4. Latigo

    Latigo TS Rookie Topic Starter

    Thanks much. I'm assuming I can download to this computer, copy to a flash drive, and transfer to the Dell 8400. If not, would appreciate more instructions. Otherwise, will give it a try and thanks again.
     
  5. almcneil

    almcneil TS Guru Posts: 1,277

    Yes, that's exactly how you do it.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...