E6600 and 0x00000050 errors

By kaphill
Jan 16, 2008
  1. hey guys

    I have recently attempted overclocking with my PC (specs below) and am now unable to use Windows, which comes up with the Blue Screen Error message 0x00000050 (see below for further details) after about 30 seconds in Windows every time I start-up.

    Error Message: 0x00000050 (0xFFFF7FF8 0X00000000 0X8054A51A 0X00000000)

    CPU E6600 @ 2.4ghz (cooled with Zalman cnps 9700)
    Ram: 4 gigs @ 800mhz
    Video card: gefore 8800
    one 80 gb and one 320 gb harddrive @ 7200rpm.
    Motherboard Gigabyte 965(p)-ds3
    OS: Windows xp SP: 2

    As I said before i recently dabbled in a small amount of over-clocking, I got up to 2.7ghz before giving up and returning the system to factory settings. Is it possible that this is the cause of the error? When over-clocking I did not exceeded 60 degrees as measured by Microsoft's DTS ('TAT') and 'Everest420'. I have tried swapping the RAM with other RAM modules, however this has not helped. I have also followed the Advice on the official Microsoft page regarding error 0x00000050, and reinstalled Windows, both of which have not helped. Are you able to give me further details about the source of this error, or possible troubleshooting?

    Your help is much appreciated.
  2. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    Have you reset the BIOS on the motherboard?
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...