TechSpot

Ethernet Port for Asus S96j just uninstalls itself, cant fix

By AtK SpAdE
Feb 3, 2007
  1. Hello fellow techspotters

    My laptop which is a Asus S96j, for some random reason one day just stopped working on the internet.

    I thought at first it was a virus/malware problem, but then I noticed I could get on a wireless network just fine and ewido and AVG both came back clean.

    So I opened task manager and saw that my ethernet port was listed with a yellow question mark.

    So i promptly found the drivers which are Realtek* RTL8169/8100 Family Gigabit Ethernet NIC. I have installed them twice now and yet nothing has happened.
    See the pictures included. All I get is a message saying that they maintenance completed and I get no prompt for a reboot or anything. It is quite frustrating.

    Now if there is no fix I will then buy a RJ45 connector for the PCMIA or expresscard connector to solve the problem. Has anyone ever used these before? Do they interfere with speed? I am a mild gamer on a decent 6meg connection.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. N3051M

    N3051M TS Evangelist Posts: 2,115

    could be that the ports gone broke? (guessing)

    try a Ubuntu live cd or some other cd' linux and see if you can use the network adapter?

    If it is broke, send it back to ASUS for repair.. i hear they're pretty good with their customer service..
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...