TechSpot

Failed to load Opengl Subsystem

By nabinchha
Jul 24, 2005
  1. I have an onboard......INTEL 82810 graphics and whenever i run Medal of Honor Allied Assult...........i keep on getting this trouble..........please please hellp.........i wanna play MOE so desperately!!!
    i get this message!!!

    --- Common Initialization ---
    Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    E:\Games\MOE\main\Pak5.pk3 (259 files)
    E:\Games\MOE\main\Pak4.pk3 (593 files)
    E:\Games\MOE\main\Pak3.pk3 (669 files)
    E:\Games\MOE\main\Pak2.pk3 (4722 files)
    E:\Games\MOE\main\Pak1.pk3 (772 files)
    E:\Games\MOE\main\Pak0.pk3 (11175 files)
    E:\Games\MOE/main

    ----------------------
    18190 files in pk3 files
    execing default.cfg
    execing menu.cfg
    execing newconfig.cfg
    Config: unnamedsoldier.cfg
    execing configs/unnamedsoldier.cfg
    execing safemode.cfg
    couldn't exec localized.cfg
    execing autoexec.cfg
    Unknown command "fov"
    couldn't exec custom.cfg
    ...detecting CPU, found Intel Pentium III

    ------- Input Initialization -------
    Initializing DirectInput...
    Couldn't set DI coop level
    Falling back to Win32 mouse support...
    ------- Input Initialization Complete ------- 165
    You are now setup for easy mode.
    ----- Client Initialization -----
    Called FadeSound with: 0.000000
    ----- Initializing Renderer ----
    ----- R_Init -----
    Initializing OpenGL subsystem
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'D:\WINDOWS\System32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 3: 640 480 FS
    ...using colorsbits of 16
    ...calling CDS: ok
    ...registered window class
    ...created window@0,0 (640x480)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...23 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
    ...23 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    ...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
    ...initializing QGL
    ...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
    ...shutting down QGL
    GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem
     
  2. vegasgmc

    vegasgmc TechSpot Chancellor Posts: 1,377

    Try the latest drivers for the video but I dont think it will work . Thats a fairly old chipset. Your better off getting a video card. Just about any one is better then onboard video.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...