TechSpot

Fantom Problem. Please Help !!!

By Kokozilas James
Dec 19, 2007
  1. Left my laptop on line all night. Next morning i noticed it was restarting it self all the time. After numerus scandiscs and virus scans(Avenger, Avira, SpyBot) i found nothing. It is stalling, it is like the disk has a hick up. I'm trying to defrag and it shows a message like System_OEM file is danaged. I'm desparate. Anyone to help ???
     
  2. jhill3d

    jhill3d TS Rookie Posts: 21

    Sound like something mechanical. Maybe a spike in the power? Maybe your battery went bad? I can't see anything happening software wise while it just sits on overnight doing nothing. Does it have a protected wireless connection?
     
  3. Kokozilas James

    Kokozilas James TS Rookie Topic Starter


    Hi jhill3d and thanks for interesting. No wireless conection present. What realy troubles me is that cpu usage is up to 90% when i'm doing nothing, my disk is running all the time even when idle, sounding like i'm running 15 programs all at once. And what about this bad System_OEM file. Why would it be corrupted. Any suggestions ??
     
  4. jhill3d

    jhill3d TS Rookie Posts: 21

    Pull up the task manager and view the processes tab. Click the memory column to find out what process or processes are taking up the most memory. Goggle each one and go from there. Maybe spyware/viri? A google search of System_OEM reveils alot of spyware/rootkit/nasty links.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...