Gainward GeForce3 TV-Out prob

By GeForce
Sep 17, 2002
  1. hi

    I have a Gainward GeForce3 64mb (1st generation, without VIVO) and am getting nothing but black and white images along with a large amount of flashing/flickering. (using the S-video to RCA converter cable included, over a non S-vid capable tv)

    I would like to note that my TV's tube recently got out of focus and had it repaired by a technician. I am running on an Athlon XP 2000+ with 256mb PC2100 and Win2K Pro, SP3 if that info helps.

    thanks for any advice.
  2. Mictlantecuhtli

    Mictlantecuhtli TS Evangelist Posts: 4,345   +11

    Try TVTool. Maybe the converter doesn't convert the signal properly? I know some cheap converters don't. Which format your TV uses - NTSC, PAL or SECAM?
  3. GeForce

    GeForce TS Rookie Topic Starter Posts: 41

    I will try the tool, thanks, and living in the US, my TV is NTSC.
  4. vassil3427

    vassil3427 TS Rookie Posts: 640

    Try it on a different TV, I had that problem, it ended up being the tv(cause it works fine on the other one in my house) Just a thought for you;)
  5. GeForce

    GeForce TS Rookie Topic Starter Posts: 41

    Runs fine on the big tube in the living room, though it's quite questionable for this TV, no matter what driver I try, or whatever regional setting, same results take place. TVTool helped fixed it up, though, thanks.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...