Green screen with GeForce FX5200 & AverMedia USB 2 TV capture

By Greg
Jun 22, 2005
  1. Hi Guys & Gals

    Having problem with AverMedia USB 2 TV capture unit ... & GeForce FX 5200 (128mb) ...

    Replaced old video card (died) with Geforce since the change when I capture first video clip from camcorder it records and plays back OK, but capture a second clip records OK but when played back the video pane paints itself green (not the hole monitor just video pane) if you try to play back any captured clip it will go green, exit & restart program does fix it only reboot of computer ... puke:

    Didn't have this problem with old card (S3 trio something)

    Under system info ... shows the following

    Problem device ID
    Nvidia WDM video capture (universal)
    Not available
    Same as above "Display ........ "

    In device manager ...

    ! mark on Nvidia WDM video capture (universl)

    Tried latest driver for this card and driver just for WDM capture ... still the same ...

    Any ideas :mad:

    Thks Greg ...
  2. zephead

    zephead TechSpot Paladin Posts: 1,569

    what operating system, version, and service pack are you running?
  3. Greg

    Greg TS Rookie Topic Starter

    Sorry did mean to post that but got caught up with work ...

    Home made ...

    Windows XP Professional downloaded all updates 2-3 mths ago
    Athlon XP 2400 (only shows as 2000)
    512Mb kingston ram
    MSI M/board MS-6712 (AC97 sound on main board)
    Netgear lucent modem
    LG DVD burner
    CD burner
    And the offending GeForce FX5200
    Benq 15" TFT
    40Gb western digital hard drive

    Greg ...
    Not shore if FX5200 has TV / capture output, have to look again tonight but I doubt it ... can't understand why It's looking for driver that it can't use ?

    Edited 8:00am 24/6/05

    Removed all drivers and reinstalled with original CD ...
    No ! in device manager & system info all OK
    But still get green screen ...
    Sticker on graphics card shows ...
    " Model FX5200 AGP8X 128mb TV-out DVI "
    " Legend NVFX5200 P/N NA-52000-TD16-PM8631 "
    All driver seem to be Nvidia FX5200 ...
    IRQ128 = FX5200 show OK
    Software version = XP version 5.1.2600 sve pk 2 build 2600 ...
    Outputs on rear = Monitor out, TV out, DVI out ... only use monitor out
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...