Hello how are you all today

By art3dfun
Jan 19, 2008
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. ok so i buy a new sound card (Sound Blaster Live! 24-Bit) today and i installed it in a pci slot.
    I turned on the computer and it doesn't detect it,
    even if i go in to my control panel > device manager.
    I then try a different slot and it still doesn't detect it.
    i then goto my bios and disable onboard audio AC97 but the sound blaster still didn't get detected.
    I thought my sound card could be broken so I took this sound card and installed it on to my
    bro's computer which is an AMD Athlon 1.2 ghz Thunder bird and the sound blaster gets detected!
    What's wrong with my computer? Why can't it be detected? Is it the mother board?? cause if it is,
    then wouldn't ALL pci slots not work? When i switched the slots for the sound card,
    i switched it to a slot where it DID work with my network card was inserted before.
    I doubt my mother board is broken physically but i DO think it has to do with my bios. Help please!
  2. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 18,353

    Hi art3dfun and welcome to TechSpot

    This forum is for introductions only as stated above:
    Inside the Introduce yourself Forum


    To access technical support you will need to go to Here into the appropriate forum for any problems you may have.

    You can also access many online TechSpot guides Here

    Please read all guidlines and TOS Here before posting.

    Guide to Making a Good Post/Thread

    Also it is customary to post your system specs in Edit Profile:

    Enjoy your Stay :)
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.