TechSpot

Help GEFORCE 5200

By maxgto
Nov 23, 2004
  1. Hi my computer is as follows

    Athlon 1800 xp
    Mother board sl-75drv5 soltek (4 agp)
    256 DDR

    I am running wondows xp and use a geforce ti 3200 graphics card and have had no problems but when i try to update my driver to the newest nvidia one my games run really slow and as i have now bought a Gefore FX5200 (4/8 agp) those drivers dont work that come with it and also the newest ones that i tried on the old one olso dont work with this card.

    any ideas????

    thx

    Mal
     
  2. maxgto

    maxgto TS Rookie Topic Starter

    ok i have just tested direct draw and this error comes up

    HRESULT = 08876086a

    thx

    Mal
     
  3. Electrick Gypsy

    Electrick Gypsy TS Rookie Posts: 76

    I run a Gefore FX5200 on my other box with "NVIDIA Forceware (2K-XP) 66.93" drivers and DirectX 9.0c without any problems.
    Which driver version are you installing?
     
  4. maxgto

    maxgto TS Rookie Topic Starter

    Just like to say that I have cured the problem i upgraded the bios and now it all works fine.
     
  5. kirock

    kirock TS Rookie Posts: 1,221

    GeForce 5200

    I have the same card. I needed to download 3 driver versions before I got it to work properly. nVidia has many dirver versions for this card, best place to get them. Second make sure your DirectX is up to date DX9.0, this is microsoft video interface stuff.

    Make sure your power suply can handle it, prob need at least 300W PS, bigger the better.
     
  6. AtK SpAdE

    AtK SpAdE TechSpot Chancellor Posts: 1,495

    300w for a 5200?? I have an old Dell that uses a 225 and runs it fine along with 2.6p4 and a gig of ram.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...