HELP!! new laptop and wireless network but no working internet!

By th1201
Jun 10, 2006
  1. I just got a new dell laptop. When i turn on the computer, it says i am connected to a wireless network,and i have a full signal. however, when i click on internet explorer, nothing comes up-not even a system message, let alone a website. also, on the bottom toolbar, there is an icon of two little computers and it says "a network cable is unplugged". please help. i can't figure out what's wrong. thanks.
  2. fastco

    fastco TS Booster Posts: 1,122

    Click Start, Control Panel then Network Connections. You should have a Wireless connection there. Double click it. Click View Wireless Networks and you should have a wireless network there. If not click refresh network list on the left. If you do have one shown click on advanced settings then wireless settings. Click on Advanced make sure Any Available Network is checked. If more that one wireless network is showing you have to move your Up to the first position. Also do you have Wep Or Wap enabled? If so you would have to enter the key. Also make sure you are close to your wireless router when doing this to rule out a weak signal.
  3. N3051M

    N3051M TS Evangelist Posts: 2,115

    and one more thing.. is this a private wifi network (like a broadband conected to the router at home) or a public wifi (like when you go down to starbucks or mcdonalds and use the internet there)?
  4. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    if the wifi network is locked or private, you cannot access it without the key.
    If it is open and you also have a good signal, you should be able to surf.
    Regardless of locked or open, the signal has to be strong enough for you to even attempt to access it.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...