TechSpot

Help With EVGA 7900GS

By ken123
Dec 13, 2007
  1. I have purchased a eVGA 7900GS PCI-E video card. I also have an eMachine T6528 which uses the MS-7207 Motherboard. It has the intergrated VGA card with Geforce 6100. I placed the eVGA 7900GS, but I got no signal from it. I still have signal from my intergrated VGA card. I set my primary video card to PCI Express on the BIOS. It still does not see the new card, any clue for me? Thanks.
     
  2. Daveskater

    Daveskater Banned Posts: 1,687

    Hello, ken123, and welcome to Techspot :wave:

    Please take a moment to read the following threads to make your experience here as enjoyable as possible :)

    Message for all newcomers

    SNGX1275's Guide to making a good post/thread

    The Techspot FAQ

    If you could take a minute to fill in some of your profile information that would be helpful to all members of the forum :)
    Knowing someone's location in the world can be extremely helpful, even if you just put a country.

    Also remember to post any problems or questions that you have in the appropriate forums

    With regards to your problem, did you disable the integrated card? You said that you set the PCI-e to the primary but i don't know if this is the same thing or not.

    To disable the integrated graphics in Windows: Right click on your My Computer icon, click Properties. Open the Hardware tab and press the Device Manager button. Expand the Display Adapters section and double click the built in graphics. On the drop down menu at the bottom, change it to Disable and make sure that the PCI-e graphics is set to Enable.
     
  3. ken123

    ken123 TS Rookie Topic Starter

    Daveskater,

    Thanks for your reply. I did not even see the PSI-e graphics on the list, the only thing I saw was my onboard graphics card. So I can't really enable it.
    I did "With regards to your problem, did you disable the integrated card? You said that you set the PCI-e to the primary but i don't know if this is the same thing or not." in the BIOS before Windows comes up.
    Also are there any software I can use to detect if my PCI-E bus is running properly?

    Thanks.

    Ken
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...