TechSpot

Hesitation

By RT4YT
Jul 11, 2005
  1. If there is a better forum for what I am about to ask about, please tell me. However, while my system seems to be working just fine, something new has started re: accessing any web site. I double click on Microsoft Explorer or any link that I have saved to directly enter websites and there is a 10 to 15 second hesitation before the system gets into gear and begins showing the web page fill-in. Fill-in seems slower, too.

    P4,3.8... 1 gig RAM... XP Pro... DSL via a ethernet to my wireless router...

    Where should I begin? I have defraged. I have cleared temp files. Is this a Nimda worm?

    Russ
     
  2. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    you have the classic symptoms of a virus or a worm on your computer..

    run a virus checker, then run spybot and ad-aware
     
  3. RT4YT

    RT4YT TS Rookie Topic Starter

    Classic virus?

    Sorry, I should have added to my original post that I ran Norton Anti-virus (after being certain it had all current definitions), Ad-aware and Spy Sweeper. I have not not Spybot. Guess it wouldn't hurt to try it. But so far nothing has shown up to be a problem.
    Russ
     
  4. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    weird. unexplained progressive slowdown of a computer is classic symptom of a virus or worm....

    try another virus checker.....
     
  5. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

  6. Finchy

    Finchy TS Rookie Posts: 353

    I find Grisoft AVG is great, the basic version is free off www.grisoft.com and is fairly easy to use and has never given me any trouble.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...