TechSpot

HSP56 Micromodem

By megalomax
Jun 14, 2005
  1. It's old actually, bought a PC year 1999. The modem was working fine but now I can't seem to use any of my ports to make it work. A warning shows up that IRQ 3 and 4 are being used, I can't set up the interrupt, when I check for my mdem it's not installed. Can anyone help me?
     
  2. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    Disable COM1(IRQ4) and/or COM2(IRQ3) in your BIOS. Then try again.
     
  3. megalomax

    megalomax TS Rookie Topic Starter

    Didn't work. No I can't edit the IRQ. It's always on 11 and I need it to be 4...... Man HPS56k micromodems stinks.

    I searched for thier website on the net so I could complain.... Found none.... sigh...
     
  4. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    That is a winmodem, they can run from any IRQ.
    Try the generic 56K modemdrivers from Windows, after you UNinstalled the modem-software first.
    Moving it to another slot might also help.
     
  5. megalomax

    megalomax TS Rookie Topic Starter

    nothing. I can't edit the IRQ which is what I need to make it work. This modem is soo stoopid!
     
  6. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    The proper drivers have xtra programs with them to take care of that, PCTSPK and a few others that I don't remember.
    A new PCI modem only costs $12-15
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...