TechSpot

I could use some help with Installshield

By haloman
Feb 2, 2008
  1. i am trying to install drivers for a windows 95 GC on my PC with XP, but at the very begining it pops up :installation support file C:\directory\isrt.dll could not be installed. acess is denied.

    Im pretty sure it should should work it did on my bros Laptop, It seems this happens to A LOT of people, I already have put the GC in my Computer, and am using it but it will not work with many games without drivers. HELP GREATLY Apreciated.
     
  2. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    I'm a little confused too.

    Are you installing Windows 95 drivers on an Xp machine
    Are you installing Windows 95 drivers on a 95 machine
    Are you installing Windows Xp drivers on a Xp machine

    Other than answering the above, you will need to supply all your System Specs (including Windows version) and ideally, don't post them here, but manually type them in to your PROFILE (scroll down that page to view where to write them in)
     
  3. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    done. see? its kinda old and outdated. probable around 2001
     
  4. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    windows 95 drivers on XP machine
     
  5. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Still waiting on the system specs and hopefully you updating your profile (as asked above)
    And "GC" what is that exactly?

    I feel like Homer Simpson, when he's asking what the letters VIP stand for, but he asks one question for each letter. So this may take a while until I work out what you actually want. The more information the better here, I feel.
     
  6. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    graphics card,

    and the specs are in my profile
     
  7. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Please re-confirm your Specs are in your Profile, as I can't see them
    Also if this is an addon card, please give those details too.
     
  8. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    they are but ill relist them.

    Compaq Presario S4300CL w/XP home edition

    motherboard:ASUS P4G533-LA with Intel Pentium 4 2.5 GHz processor

    memory:512 MB (DDR SDRAM)

    video card:im trying to get PNY TNT2M6432SPCI card working

    Sound Card/monitor speakers

    hard drive(s) 120 gbs. DMA/ATA-33 (Ultra)

    CD, Floppy, DVD USB 2.0 drives

    need anything else just ask, im still really desperate
     
  9. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

  10. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    we have no internet on the pc im trying to get working, im using bros computer.


    by the way, any idea how to fix this?

    I have verizon access manager instaled on my PC used for Pantech USB modem...

    'The modem is installed, when i load the manager it doesn't detect the modem. if you need a picture of the modem or anything just say so...

    I have fine USB 2.0 Ports, windos XP and a computer thats really confusing me...
     
  11. allmightypuff

    allmightypuff TS Rookie Posts: 37

    lol

    didnt even know a 32 meg vid card was still in existance. what ur trying to do is install a card on an xp machine. the problem is the card is so old its excedding xp's "backwards compatability"

    the other problem iv found in my history is that a compaq, especially one that old, is very stubborn in only accepting compaq specific parts, although i never tryed with a vid card.
     
  12. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    i don't think thats the problem...install shield does this with EVERYTHING i try to install...for example, I can't install Sims Deluxe on my PC for that reason.

    now about compaq being stubborn, you are probably right there. Let me guess: I would have to get a new CPU to fix that?


    If thats true, Im getting an ULTIMATE cypberpower PC
     
  13. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

  14. allmightypuff

    allmightypuff TS Rookie Posts: 37

    lol, no, its not that easy. the entire board is compaq propriatary, (i know i didnt spell that right). did you try what i said anyway, because install shield is TOTALLY different then the windows hardware detection wizard. if you uninstall, (not just disable, like u have already done) then restart, it will force windows to redetect the hardware and search for drivers for it. but i think u should instead open the side of the case and find the boards model number written in white letters. use a flashlight, then post it here, and ill look it up and find the appropriate drives.

    the number usually starts with the main chip catagory, like p4, or p3, but is NOT limited to just that. its always a few letters and multiple numbers.
     
  15. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

  16. allmightypuff

    allmightypuff TS Rookie Posts: 37

    it was there for me
     
  17. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66


    so i need to post the graphics card model number?
     
  18. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    hello? why isn't any one replying?
     
  19. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Um it's been 9 days, and your user profile is still not updated (or enabled)
    Your user profile can include your graphics card
     
  20. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    ok profile is updated...crappy old PC
     
  21. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    sry for spam oops
     
  22. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

  23. haloman

    haloman TS Rookie Topic Starter Posts: 66

    ty ill tell if it works



    it installed but didnt do anything
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...