TechSpot

Icon problem

By stelch
May 3, 2005
  1. Hi
    You know sometimes when I add a website in my Favorites section an icon logo of that particular site appears next to the web name. This is fine but then after a few days it disappears and you can see the standard windows e sign. Is there a cure to this. I have Windows XP SP2.

    Stelios
     
  2. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 856

    Sounds like the icon cache may be full. Try Micro$oft web site to see if you can make it larger. Clearing out the cache may stop them from changing so frequently.
     
  3. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    Those icons are stored in Temp Inet Files. When you clear the cache, you lose the icons.

    Go to www.gratilog.net/anglais/internet/ and download favorg.zip, then install and run it.
    Select Tools/options/Change favicons folder and select another location for it.
    Tick the "Don't test connection" box if you have XP/SP2.
    When done, make sure that Find Favicons is the only ticked box on the right of the screen and click Go!
    Enjoy.
     
  4. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 856

    Cheers RBS. Nice to know. Even though I use Firefox.
     
  5. stelch

    stelch TS Rookie Topic Starter Posts: 57

    Thanks for the wonderful program but
    I didn't understand the above part. Why should I change the favicons folder? And where to locate it then?

    Stelios
     
  6. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    If the suggested favicon folder is "Temporary Internet Files", you need to change that to e.g. C:\Program Files\Favicons or something like that.
    I have not tried the program myself, I use Firefox (and I also don't give a hoot about those icons...)
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...