In-Game Lag Spikes (Skipping; Video & Audio)

By polo13
May 25, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I've seen a few help topics like this one but mine only relates to In-Game lag not lagging offline or just on windows itself.
    When I play Call of Duty 2 online every few seconds there's a lag spike, but my ping is fine. I guess it's more of a skip, the sound skips as well it happens about every 3 seconds and in a pattern not at random. Which makes it really annoying and hard to ignore when playing. This also happened a few times when playing America's Army but not as much. Sometimes the game is fine though last night i was playing fine but I went on a few hours ago and it wouldn't go away.
    I also have Medal of Honor and it doesn't happen at all with that game.
    It's not my system my specs are:
    -256mb PCI-E graphics
    -1.5 GB ram
    -320 GB of HDD
    -ATI Mobo
    -Windows XP Pro sp2

    Again this only happened recently, it happened with BF2 a while ago but I uninstalled that ages ago. And I haven't installed any new software since this started occuring again. Just ran a virus scan and it comes back clean.
    Thanks for your help COD2 is a great game and hopefully ill be able to get back into the action.
  2. polo13

    polo13 Newcomer, in training Topic Starter

    ok now the audio is skipping for everything on my PC not just games (ie movies and songs)
  3. mopar man

    mopar man TechSpot Ambassador Posts: 1,492

  4. polo13

    polo13 Newcomer, in training Topic Starter

    Okay I did a virus scan and nothing came up, i defragged, "cleaned up" the disk, and reinstalled itunes.
    (Music works fine in windows media player but not in itunes)
    But now i'm still getting the lag in the game, itunes skips, and my computer is really slow...(keep in mind i have 1.5gb of ram and am only using 30% of my internal HDD.
    My friend told me it could missing or corrupt system files, is there something that i can download that will check if i have all of the neccesary system files and if any are corrupt? I dont have the xp pro installation cd, it came preinstalled but i do have a xp home installation cd.
  5. mopar man

    mopar man TechSpot Ambassador Posts: 1,492

    Have you tried updating your drivers?
  6. polo13

    polo13 Newcomer, in training Topic Starter

    yes, both sound and video are updated
  7. mopar man

    mopar man TechSpot Ambassador Posts: 1,492

    Have you tried uninstalling ITunes and making sure its not that?
  8. polo13

    polo13 Newcomer, in training Topic Starter

    yea i uninstalled and updated it and it still skips, so for now im using windows media player to listen to songs on my computer and just itunes to update my ipod. I played a movie before in windows media and it was fine but in divx it was a little screwy
  9. mopar man

    mopar man TechSpot Ambassador Posts: 1,492

    maybe try rolling back the drivers?
  10. polo13

    polo13 Newcomer, in training Topic Starter

    its not skipping as much but it still is, the only one i could roll back was the audio driver. The video said theres no backup files. And i cant roll back the audio twice, the second time i tried it, the window crashed and it said those "report this" message about kernel and drwatson
  11. mopar man

    mopar man TechSpot Ambassador Posts: 1,492

    Well, I am at a complete loss. Hopefully someone will come in and be like "wow you did ALL that when you just had to do THIs???".
  12. mopar man

    mopar man TechSpot Ambassador Posts: 1,492

    Wait a second... I just realised that how the heck could I help you if I can't help myself. The same exact thing happens to me... crap...
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.