TechSpot

Internet Explorer 7 running very slow

By RockenNS42
Jan 30, 2008
  1. So my Internet Explorer 7 will take over 2 minutes to load (it use to take
    like 5 seconds) after that it doesn't have any trouble loading new pages
    up. Im not sure what to do, I deleted my cookies, history, temporary files.
    I ran virus, and spy ware scans but nothing works, help!
    PS Im not super tech savvy so don't explain it to hard:)
    Thanks in advance:)
     
  2. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 18,353

    Although you have removed those IE temp files, you may want to use CCleaner (it's very thorough)

    Other than that, you will need to click on Tools then Internet Options
    (Note: if you cannot see the Menu Bar in IE, just press ALT on your keyboard)

    Once in there (Internet Options) go through all pages resetting them to defaults
    You may also want to change your home page to www.google.com and remove any others
     
  3. brandini

    brandini TS Rookie

    see what processes are running. check your cpu. and let me know what you found out.
     
  4. RockenNS42

    RockenNS42 TS Rookie Topic Starter

    kimsland, i did what you said, didn't help
    brandini, i don't now what you mean by "processes" sorry :(
     
  5. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 18,353

    Ok you can also (temporarily) remove Internet Explorer from add/remoe programs and add/remove Windows programs.

    Are you using IE7 ?
    You can download IE 7 from MS and fully re-install it
    (download it first, before removing IE)
     
  6. RockenNS42

    RockenNS42 TS Rookie Topic Starter

    Thanks for the help, It works faster now:)
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.