TechSpot

Internet Explorer not working

By Jklol
Apr 13, 2007
  1. Well I go on internet explorer and it always end up as Connot find server. Mozilla works perfectly for me but I want internet explorer to work again.
    Edit: Oh and I remembered I have some other programs that will not work some reasons. AIM and Aol will not start up anymore for me.
     
  2. momok

    momok TS Rookie Posts: 2,265

    Hi,

    I suggest you post a HijackThis log here to see if your problems are malware related.

    Please go to this thread HERE.
    Please post your HijackThis log as an attachment to this thread. Do not copy and paste if not it will be ignored and/or removed by the moderators.


    Regards,
    Your friendly Momok =)
     
  3. zipperman

    zipperman TS Rookie Posts: 1,179   +7

    Shortcuts and Favorites

    Do you mean all of these or just the IExplorer Icon ?
    Is the Icon on the Desktop with a Home Page address ?
    Is it set to Default ? Is "Set Program Access and defaults"
    on the Start Menu?
    Probably in System Tools folder.This gives you your Browser choice.
     
  4. Jklol

    Jklol TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Well most of the time I click on Internet Explorer and the homepage says Cannot find server and I try going on other sites and the same results happen. Once in a while Internet Explorer works, but otherwise I get the Cannot find server.

    Here is the HJT log
     
  5. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Your HJT log is clean.

    However, you`re running two antivirus programmes and also have a bit of Symantec/norton running as well.

    Go and follow the instructions HERE for removing Symantec/Norton, then uninstall one of your antivirus programmes, as it`s not recommended to have more than one antivirus running at the same time. It will slow your system down and can cause serious conflicts.

    Regards Howard :)
     
  6. Jklol

    Jklol TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Alright also and I found out the problem. Someone kind of messed with my Local Area Settings and I put it back to normal.
     
  7. crux

    crux TS Rookie

    hi!

    thats strange.

    but im sure nobody messed your local area settings

    thanks a king of a vug or a virus

    exact same thing happened here

    IE gone

    Mozilla Working

    btw. whats the modem you use to connect to internet?

    what antivirus are you using now?
     
  8. kitty500cat

    kitty500cat TS Evangelist Posts: 2,154   +6

    Well, somebody else could have been using his computer, if he has kids using it or something.

    Howard did say the HJT log is clean; you can take a look yourself if you want to. That should show what antivirus he's running.

    Regards :)
     
  9. crux

    crux TS Rookie

    my local settings were also messed up

    i never change any setings there

    they were changed by some program, malware or some bug or virus

    not intentional changed. im sure.
     
  10. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    If you suspect a malware infection, I suggest you go and read this thread HERE, then post a HJT log as an attachment into a new thread in this forum.

    Regards Howard :wave: :wave:
     
  11. zipperman

    zipperman TS Rookie Posts: 1,179   +7

    There are many many reasons for not connecting.If you do regular
    maintenance of Virus and Spyware scan,then thats not the reason.
    Some websites are either to busy,doing maintenance etc.
    I just left one,i'll probably connect later without checking my IE settings.
    If you can get to any and check your email,these should be OK.
    Maybe your setting Security too high.I use medium,custom.
    pcpitstop.com will analyze your settings,and suggest changes.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...