TechSpot

Linksys WRT110 Wireless Problem

By hands
Apr 5, 2009
  1. A couple months ago, I bought a Linksys WRT110 router and it setup and worked fine. However, a couple weeks ago the wireless connection slowed down a lot and then stopped working altogether. I have 2 laptops, one running Vista and the other XP, and neither can connect to the router wirelessly anymore. I'm not sure how to conclusively determine if the router broke or if there is something that I can do. I spent several hours with Linksys tech support changing the settings of the router and have since reset to factory defaults, to no avail.

    The current situation is as follows:

    1. There is a cable modem connected to the router that used to work wirelessly
    2. Using an ethernet cable to connect to the router works.
    3. I can detect the wireless signal at excellent signal strength.
    4. Trying to connect to my wireless network gives the error message "Wireless association failed because Windows did not receive any response from the wireless router or access point"
    5. Doing ipconfig /all on the Vista laptop gives:

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : hands-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : hsd1.ct.comcast.net.

    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

    Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-63-A2-D6-16
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ct.comcast.net.
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethern
    et NIC (NDIS 6.0)
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-33-7E-D9-B6
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::99ed:8565:2b9b:367c%10(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.100(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, April 05, 2009 10:48:12 PM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, April 06, 2009 10:48:12 PM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
    208.67.220.220
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

    Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.ct.comcast.net.
    Description . . . . . . . . . . . : isatap.hsd1.ct.comcast.net.
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.1.100%14(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
    208.67.220.220
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 12:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e50:145a:2a9a:3f57:fe9b(Pref
    erred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::145a:2a9a:3f57:fe9b%12(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    Any input would be greatly appreciated.
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    You might try updating the Linksys firmware, or try another wireless router. I use a D-Link DIR655... It is a sweet powerful wireless router
     
  3. hands

    hands TS Rookie Topic Starter

    I did update the firmware and will look into a new router.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...