TechSpot

Losing my connection? Or my mind?

By paranoid guy
Mar 23, 2006
  1. I've been wondering about this for a while, it's actually really annoying. I sometimes lose my connection when I'm going from page to page on the internet, sometimes I'll just get the THIS PAGE CANNOT BE DISPLAYED screen. It happens more on sites like Bebo (which has a lot of people on it) so I thought maybe it wasn't my problem. Basically I just want to know if this is normal, or if there's something wrong. I have broadband, I tested my connection, and I got 1703kb/s downloading and 214kb/s uploading. Now it's happening on outlook express as well, sometimes it will hang when it's "authorising". I don't think it's a spyware problem, or something more sinister. My anti-virus/spyware programs are all clean.
     
  2. spartanslayer

    spartanslayer TS Rookie Posts: 394

    That happens to me alot too, nothing I could do about it!
     
  3. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Topic Starter Posts: 420

    So it's normal?
     
  4. spartanslayer

    spartanslayer TS Rookie Posts: 394

    It's not normal, but unless it's a huge problem, you have to live with it. It happens to alot of us!
     
  5. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Topic Starter Posts: 420

    Ok, thanks for the reply. Just out of curiosity though, why does it happen?
     
  6. spartanslayer

    spartanslayer TS Rookie Posts: 394

    No clue Man!
     
  7. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Topic Starter Posts: 420

    Ok, thanks for the reassurance though :wave:
     
  8. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    just a stupid check..... check your cookies are enabled.
    also you might want to download TCIP optimizer
     
  9. akaivan

    akaivan TS Maniac Posts: 470

    i have the same problem, so i restart and its all good. IE or my firefox wont work but my online games will >>>> thats a lil weird lol
     
  10. sw123

    sw123 TS Rookie Posts: 595

    I got a similar problem:

    I got an upgrade for my computer so I could play more games.

    I wanted to play a game called Battlefield 1942(NOT Battlefield 2) on multiplayer

    I found a server right for me, and clicked "join"

    It takes a minute or so, then says: "failed to connect to server"

    I checked my internet connection, working fine.

    I also disabled all my firewalls and still no luck

    Is there a way to fix this? Thanks for reply. By the way, I have a linksys router and a DSL modem.

    Also, paranoid_guy, I get the same problem sometimes. All i do is unplug my router and DSL modem(or cable modem) from its power socket and reconnect the power and it usually works.
     
  11. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    paranoid_guy
    sounds like you are on Irishbroadband. They are notorious for dropping their connection every so often.
    Reason enough for me to cancel IBB and join Clearwire. No more problems since.
    My local exchange (Sandyford) is too old for telephone-broadband, so I HAVE to go wireless one way or the other.
     
  12. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Topic Starter Posts: 420

    Yeah, it's weird though, sometimes it will be the simplest webpage in the world, and it just won't load. So you go and click refresh, and it loads up to about 3 or 4 bars and then... that bloody PAGE CANNOT BE DISPLAYED screen! So, 3rd time lucky you think and you refresh again and BAM! Took about 2 seconds and all that was there was someone's myspace page, or something. Maybe it's just that a lot of modems are downloading from the same server? I really don't know.

    btw sw123, I saw this on another forum,
    http://www.forumplanet.com/gamespyarcade/topic.asp?fid=8353&tid=1514276
    Hope that's not what you already did.
     
  13. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Topic Starter Posts: 420

    Ah, RBS, I only saw your post after I posted :knock:
    No, I'm on Eircom, no middleman for me :)
    You're in Sandyford? Well, la di daaa...
     
  14. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    And wot might you be meaning?
     
  15. paranoid guy

    paranoid guy TS Rookie Topic Starter Posts: 420

    Nothing, just I heard people love to sing in Sandyford :haha:
     
  16. goonmaster

    goonmaster TS Rookie

    Goonmaster needs help TOO, but i have always faced errors and fixed them


    Try port forwarding your router (changing the settings). They can be changed using a web browser.
    http://www.portforward.com/
    Then disable your routers firewall. (you dont need it unless you have no other firewall software).

    But i have the connection dropping problem too,
    it could be eircom with a dynamic ip that keep changing
    and in order to change the ip it has to temporarily disconnect.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...