TechSpot

major soun card problem

By drushca
Jul 13, 2006
  1. I have i big problem with my sound card i cannot hear any sound...the speakers are working....I have a gigabyte GA-7N400S motherbord, AMD Athlon 2400+, 768DDR, Radeon 9200, HDD:WD160GB....I only use the integrated sound card and i tried several drivers but in doesn`t work

    please help?????
     
  2. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Posts: 1,967   +9

    Try to download the drivers for your sound card from HERE . It's the fourth in the list.

    Good luck!
     
  3. drushca

    drushca TS Rookie Topic Starter

    I have already tried thad driver but it still doesnt work
     
  4. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    Go HERE and download the correct drivers, including the chipset drivers.

    See if that help.

    Regards Howard :wave: :wave:
     
  5. drushca

    drushca TS Rookie Topic Starter

    I also tried this yesterday but still no sound....
     
  6. fimbles

    fimbles TS Evangelist Posts: 1,160   +198

    Hmm.. pointing out the obvious here but.... double check your volumes are up in taskbar and spekers... :)
     
  7. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    As well as checking the advice from fimbles, make sure your onboard sound is enabled in bios.

    If everything checks out ok and you still can`t get the sound to work, maybe your onboard sound chip is dead.

    If that turns out to be the case, it`s either time to get a separate soundcard, or rma the board.

    Regards Howard :)
     
  8. wolfram

    wolfram TechSpot Paladin Posts: 1,967   +9

    I agree with Howard.
    If the onboard sound is dead, it's very cheap to get a PCI sound card these days.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...