TechSpot

MoBo, Processor+RAM upgrade- now not booting!

By ChronoCabal
Apr 3, 2010
  1. Woop woop first post! :)

    Hi guys, I've just upgraded my motherboard from:

    • Gigabyte GA-7VRXP*(Rev*1.1)
    • AMD Athon 2100+ XP
    • 1 Gig Corsair XMS DDR SDRAM

    To:

    • Gigabyte GA-7N400-L
    • AMD Athon 2800+XP
    • 3 gig Corsair XMS DDR SDRAM

    Same HDD, same PSU, same CD-DVD drive- Graphics card is an AGP PNY Geforce 7600GS 512Mb.

    The first time I turned it on, it came up with CMOS Checksum error, which I solved by resetting BIOS and restoring to Optimised Defaults. The Primary Master is listed as the Maxtor HDD, and the Primary Slave is listed as the Ricoh DVD-CD drive- same goes for the boot order.

    It then runs fine- until it gets to Verifying DMI Pool Data... it says success, but then restarts. Sometimes the Windows XP loading screen flashes up, other times a BSoD- but doesn't show long enough for me to read it.

    It's now just stuck in this constant loop!

    Any ideas at all please? :)

    Lee
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    These are old motherboards right? The CPU's are old too
     
  3. ChronoCabal

    ChronoCabal TS Rookie Topic Starter

    Yeah it's old stuff, but only running XP- it was running fine before the Mobo change.

    T
     
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    So the changed mobo is no good
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...