TechSpot

My 9600XT Vid card isn't being recognized by ASUS motherboard

By Whammy
Jan 7, 2005
  1. I have a Sapphire Radeon 9600XT vid card, and a Asus k8v se deluxe motherboard. Both the Vid card and motherboard are for 8xAGP

    I have just built this computer, when I went to turn it on I had no display. So I took out my old video card and put it on a PCI connector and voila I have display. When I got into windows I installed my new vid cards drivers, and updated the bios. There's a problem, the computer isn't recognizing this card at all. It isn't under device manager, no pop ups for plug n play, it's like the card isn't attached the the motherboard.

    Tomorrow I hope to try it on my friends computer, to confirm the card actually works, but until then I was looking for possible solutions.

    I checked the bios and AGP is set to the primary video connector...no idea what the problem is.

    I wanted to add, I've since found a website which I apparently can't post on here....

    Anyways it mentions how newer intel motherboards NEED these keys on the video cards.

    I don't have a intel motherboard, but on my manual it does show i should have that keyed portion on my video card. I'm checking the sapphire 9600xt...no key... problem solved??? Thing about it is, I checked the radeon website, and it is listed as 1.5v and .8v, I don't know why it wouldn't have the key, and how will I identify a card does have a key when shopping online???
     
  2. Whammy

    Whammy TS Rookie Topic Starter

    I was wrong, my video card is properly keyed for 1.5v, so I do need help still.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...