my internet is sending but not receiving packets

By PeaceMongerer
Jun 10, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. I have verizon DSL, and a westell wirespeed modem

    the thing is, that my computer sends out packets, but receives them VERY slowly. Sites time out before they connect

    the thing is, that if I connect from my router, my internet works, but it won't work through the modem. (it is much faster if I go through the modem.)

    anybody know what I should do?
  2. PeaceMongerer

    PeaceMongerer Newcomer, in training Topic Starter

    here is a picture

    Attached Files:

  3. djleyo

    djleyo Newcomer, in training Posts: 46

    try this

    change the ethernet cable
  4. blue_dragon

    blue_dragon Newcomer, in training Posts: 278

    heres what you do...
    if u have windows xp go to run---type in cmd
    type ipconfig/release
    unppplug the westell modem from the power source
    shutdown the pc that has the problem, then replug the westell modem power
    turn on the pc until the "ready" light stops blinking
  5. King Cotic

    King Cotic Newcomer, in training

    --------------------------------------------------------------------------------

    I have verizon DSL, and a westell wirespeed modem

    the thing is, that my computer sends out packets, but receives them VERY slowly. Sites time out before they connect

    the thing is, that if I connect from my router, my internet works, but it won't work through the modem. (it is much faster if I go through the modem.)

    anybody know what I should do?
  6. djleyo

    djleyo Newcomer, in training Posts: 46

    ok try this

    1.first change the ethernet cable and then ping to check if you can get the packets correctly

    2.disable all firewalls/av software

    3.check the firewall in the westell modem make sure its not turned on

    4. in the run option type this cmd open the command promt and type this
    netsh int ip reset resetlog.txt then try ping
  7. King Cotic

    King Cotic Newcomer, in training

    Sorry Thanx For Your Mail.but Am Using Wan/land Card On My Laptop.as I Connect To The Internet,i Only Send But Not Receiving Packets.thanx And Hopely To Hear From You Soon.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.