TechSpot

Need for speed underground 2 graphics problem

By MisterPaulo
Nov 19, 2005
  1. OS: Windows XP
    CPU: AMD Sempron 2400+
    RAM: 1024Mb
    Graphics card: Nvidia GeForce FX 5200

    I recently installed Need for speed underground 2 on this system. The menu navigates fine and theres no problems at all. Until i start driving about. Sometimes it pauses for a few seconds at a time and then the graphics corrupt and polygons fly everywhere with strange textures, like below:

    [​IMG]

    I've updated my Nvidia drivers, Direct X drivers and also patched the game to the latest [1.2] version. I've also tried older nvidia drivers but with no result.

    It's not the power supply as i have a 450watt PSU.

    I tried installing it on another computer and it works fine, the other system has the same CPU but less RAM and an older graphics card.

    I also tried lowering the hardware acceleration in my Nvidia properties. Still no luck although it does seem to delay the freezing slightly.

    ALSO, my machine works fine with battlefield 2 [other most recent game i have] and the graphics turned up a bit.

    Does anybody have any idea what is causing this?

    Thanks for your help in advance.
     
  2. blue_dragon

    blue_dragon TS Rookie Posts: 190

     
  3. MisterPaulo

    MisterPaulo TS Rookie Topic Starter

    I've tried re-installing it a few times with the maximum install and also the minimum one.

    Both systems have the same model of sempron 2400+. The other system has 512mb Ram which is half of mine.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...