New Jetway pm9ms motherboard wont play sounds...Dxdiag says "no sound drivers"?

By Blue Priest
Jan 14, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi, first off, I would like to introduce myself...You can call me BluePriest the newbie if you'd like...lol...

    Heres what I'm running with...
    O.S- Win98se
    Jetway PM9MS Mobo...PM800 North Bridge Chipset
    P4-2.26ghz processor,
    256mb ddr ram,
    Radeon 9200 series graphics,
    Onboard sound...well sorta this is where the trouble starts...

    I recently got this system up and going...and no sooner did I realize i didn't have sound!!??, The mobo, comes with dolby onboard sound but it just wont kick in...I've tried downloading the right drivers off the Driver disk,...but I don't know which is which, and I just keep removing my Codecs from the system and end up installing them again on startup...
    I've run dxdiag.exe, and tested the direct sound, where I find out I dont have any sound drivers installed...?? I don't even get to adjust the volume, because its just grayed out..."however" when I run a music cd it plays fine??? but all operating sounds, sign on's, off's, games, etc are totally gone...
    How Can i fix this, and please be kind, I'm really really knew at this...lol

    IF you can help me out...the gesture would be greatly appreciated,

    Brian- aka- Blue Priest
  2. vegasgmc

    vegasgmc TechSpot Chancellor Posts: 1,760

  3. Blue Priest

    Blue Priest Newcomer, in training Topic Starter

    Reply

    I will do that vega, thanks for the link...I'll let you know what comes of it...HOPEFULLY SOUND...lol
  4. Blue Priest

    Blue Priest Newcomer, in training Topic Starter

    Sup, everyone....
    I got the sound working Vega,
    It turns out that it wasn't the board at all...but the O.S, I uninstalled 98se and re-installed xp pro, and everything works like a charm...

    Future reminder for everyone thinking of getting a new board, Make sure you update the operating system too!! lol, well at least don't use 98se. 98, just doesnt have the driver support for the new boards coming out any more...not to mention Microsoft, doesn't even support 98se any more either... Well I appreciate the response Vega.

    Blue Priest
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.