TechSpot

New MOBO, now PC is slower?

By megabomination
Jan 19, 2008
  1. Installed new board (775i65G ASRock) everything works ok, i had to install drivers from disc supplied to get USB and audio working, but besides that it all hooked up straight away.However it seems PC is slower! Any suggestions?(Pent 4 3GHz, 1 Gb RAM)
     
  2. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    If you re-used your RAM it may be that it is not compatible with the board.
    Sorry to be depressing, but I have had to stop using ASRock boards as too many of them had to go back.
     
  3. megabomination

    megabomination TS Booster Topic Starter Posts: 151

    The RAM is DDR 400 which is the same as my RAM sticks. I only got board as was cheap and i new it was compatable with my CPU and RAM and i didnt want to spend much money for now. Would reinstalling windows help. I loved footrot flats as a kid lol.
     
  4. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    I take it that the CPU and Heat Sink is mounted correctly, with heatsink paste and all. Because system slowness can come from an overheating CPU if mounted incorrectly.

    Also Repair Windows is a good idea, to make sure all is sound
     
  5. AlbertLionheart

    AlbertLionheart TechSpot Chancellor Posts: 2,026

    Try reseating the chip as recommended by kimsland.
    At last someone has recognised the dog!
     
  6. megabomination

    megabomination TS Booster Topic Starter Posts: 151

    Thanks for the help.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...