TechSpot

New pc boot up problems

By Hodsocks
Nov 25, 2004
  1. I have just built a new machine to the following spec:
    Abit NF7-S2
    Semperon 2800+
    Crucial PC3200 256Mb
    FX5200 graphics
    Hitachi 80Gb SATA hard drive
    Sony DVD Writer
    Floppy

    My problem is that when I power it up all the lights come on, the fans spin, some noise from the hard drive but nothin on the screen, no sound or warning beeps from the speaker.
    I have checked all connections, moved the memory to other slots, taken the mobo out and re-installed the processor, tried an old Athlon 1200MHz processor but nothing seems to fire it up.
    I have checked it with my post probe card which suggests a problem with the L2 cache so I am wondering if there may be a problem with the processor.
    Have any of you guys any other suggestions?
     
  2. Liquidlen

    Liquidlen TechSpot Paladin Posts: 1,646

    Hod.... Quote

    "I have checked it with my post probe card which suggests a problem with the L2 cache so I am wondering if there may be a problem with the processor"

    That sounds like the processor,but can be Mb, The other processor did not work either.
    Can you test the CPU's in another machine,or is the supplier of the Mb close enough to test or exchange.
     
  3. Hodsocks

    Hodsocks TS Guru Topic Starter Posts: 534

    Sorry about the late reply, but I finally got it sorted, I just reset the BIOS with the jumper and it is now working OK :D
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.