TechSpot

No audio output device is installed with vista

By jack432
Jun 11, 2007
  1. ok so i just upgrade to vista and its saying no audio output device is installed and i cant get any sound to come out iam not to good with a pc so i dont know how to fix this my pc is a hp if you need more info just make a post thx for the help
     
  2. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    You need to go to either your soundcard manufactuers website, or if you`re using onboard sound, your mobo manufacturers website and see if they have any Vista compatible drivers. If your system is an oem such as Dell/HP etc, then go to your computer manufacturers website and look for Vista compatible drivers.

    Regards Howard :)
     
  3. jack432

    jack432 TS Rookie Topic Starter

    ty so much that did the trick =) <3
     
  4. nao

    nao TS Rookie

    Many people get the "no audio output device" error

    Glad you fixed it. I was without sound for many days until I found some answers on: noaudiooutput dot com. You would be surprised how many people have that problem.
     
  5. MohammadRastkar

    MohammadRastkar TS Rookie

    You should install a Vista update (Update for Windows Vista (KB929685)).

    Download from here:
    www_4shared_com/file/97604377/14a6ea7/Windows60-KB929685-x86.html

    Microsoft says for this update:
    Install this update to address an issue
    that may prevent high-definition audio devices from initializing
    after resuming the system from a sleep or hibernation state.
    After you install this item, you may have to restart your computer.
     
  6. BambiSam

    BambiSam TS Rookie

    I have the same problem, but I am currently running Windows 7 and the update will not work for me.

    History of problem:

    Was running Vista Pro worked fine for 1 yr. Windows updated systems 1-2 weeks ago and ran into the problem of no audio devices installed. Looked online tried many "solutions" and did not find answer (Did not find this site till now). I reformatted my computer and installed Windows 7 Pro and on first boot sound returned and I presumed the problem was fixed. But after putting my computer feel asleep (I went to the store while installing programs again) the problem returned.

    In my device manager I have no Game controllers, sound Option when the sound doesnt work. I checked when the sound did work and it was there and I updated the drivers and all. Please help! Thank you much in advance

    Edit: I have checked microsoft for all updates available and none are. I even tried to use the vista one :-\ I wanted to check here before contacting microsoft because that would be an all day event
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...