TechSpot

No audio/sound. Multimedia audio controller issues.

By just-sumguy
Jun 5, 2007
  1. First of all here are my specs:


    Computer is an E-Machines T2642.
    Motherboard: IM845GV
    OS: Windows XP Home Edition (service pack 1)



    Now my problem. About 4 days ago my sound stopped working on my computer. I checked the device manager and found multimedia audio controller listed as an other device with a question mark next to it. The properties lists the device as not having any drivers installed. I have tryed installing and rolling backthe drivers to no effect.

    Another problem that I seem to have is my network connections shows a local area connection as having a network cable unpluged, with the device name being Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC. I have tryed unintalling the realtek device and adding it again, but when I do it seems to generate the unknown multimedia audio controller which I suspect is the source of my problem.

    So any advice on what exactly I need to do to fix this and get the sound back? At this point I suspect that the "sound card" on my motherboard may be fried. Help would be appricaited.
     
  2. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

  3. nickc

    nickc TechSpot Paladin Posts: 923   +11

    The Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC is u'r NIC and the driver for it will have to be installed for it to work. Have u not got it plugged into a router? Reinstall the sound card driver.
    Realtek AC'97 Audio Driver
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...